Много антибиотици не са достъпни в по-бедните държави въпреки по-високите нива на

...
Много антибиотици не са достъпни в по-бедните държави въпреки по-високите нива на
Коментари Харесай

Липса на антибиотици води до супербактерии

Много антибиотици не са налични в по-бедните държави въпреки по-високите равнища на инфекциозни болести, което ускорява опасността от резистентни на медикаменти супербактерии.

Изследването е на основаната в Амстердам неправителствена организация Фондация " Достъп до медикаменти ". То също демонстрира, че броят на създадените нови лекувания на инфекциозни заболявания като пневмония, туберкулоза и гонорея е понижен.

В по-бедните страни, където най-хубавите антибиотици не са налични, лекарите постоянно са принудени да употребяват медикаменти с по-ниско качество или да отсрочват лекуването, което усилва резистентните на медикаменти бактерии.

В Бразилия, Индонезия и Русия 40-60% от инфекциите са породени от супербактерии. В Индия този % е достигнал повече от 70 на 100 за някои бактерии.

От 13 нови антибиотици единствено три са налични в 10 или малко повече от общо 102 страни в света със междинни и ниски приходи. Много остарели антибиотици, които към момента са ефикасни, също не са налични. От 24 такива " забравени " антибиотици само 14 са доставени на по-бедни страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР